Welke vragen stellen onze klanten het meest? Hieronder vind je een overzicht.

We hebben een verdeling gemaakt naar algemene vragen, het gebruik van Footlogics inlegzolen en vragen over onze service en garantie. 
Staat je vraag er niet bij of wil je meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.
 

Algemene vragen

Wat is het verschil tussen Footlogics en een aangemeten zooltje?
Aangemeten zooltjes zijn uitsluitend verkrijgbaar via de podoloog of podotherapeut. Deze zooltjes zijn voor mensen met ernstige en specifieke voetklachten. Bij veelvoorkomende voetklachten als overpronatie, suppinatie, hielspoor en pijn aan de bal van de voet kunt u Footlogics gebruiken.

Footlogics zijn zijn zogenaamde 'pre-made' inlays: niet gemaakt naar de persoonlijke vorm van de voeten en niet zo hard als een aangemeten zooltje.

Moet ik een grotere maat schoenen kopen?
Nee, dat is niet nodig. De volle lengte Comfortzool vervangt het originele voetbed. De Casual loopt aan de voorkant af naar 0%. Uw voeten behouden dus alle ruimte in de schoenen.

Hoe lang kan ik Footlogics gebruiken?
Bij normaal en dagelijks gebruik gaan Footlogics inlegzolen ongeveer een jaar mee. Na deze periode is het raadzaam de zooltjes te vervangen om verzekerd te blijven van optimale ondersteuning. Bij intensieve sportbeoefening bevelen we het aan de zooltjes na ongeveer 10 maanden te vervangen.

Waar zijn de zooltjes van gemaakt?
Footlogics Comfort zijn gemaakt van E.V.A. Dit is een duurzame rubbersoort ook wel 'geheugenrubber' genoemd. E.V.A. is schokdempend en vormt zich naar de voeten maar is stevig genoeg om perfecte ondersteuning te bieden. Het rubber is tegelijkertijd flexibel waardoor het een comfortabel en en natuurlijk gevoel geeft.
 

Over het gebruik van Footlogics inlegzolen

Passen Footlogics in al mijn schoenen?
Ja, voor elk type schoen is er een passende Footlogics! Voor normale schoenen en laarzen met uitneembaar voetbed kiest u de Comfort of Comfort+. In smalle schoenen (met een plat en dun voetbed) als collegeschoenen, sneakers, moccasins en ballerina's kiest u de 3/4 Casual.

Alle volle lengte inlegzooltjes zijn eenvoudig in te korten. Dat kan op twee manieren:

1. Knip met een schaar langs één van de lijntjes onderop de zool.

2. Leg het voetbed van de schoenen waar u de zooltjes in wilt gebruiken tegen de Footlogics aan en knip op maat.

Ik heb een overgangsmaat Welke maat is geschikt voor mij?
De werking van onze zooltjes is onder andere gebaseerd op het bieden van ondersteuning in de holte van de voet. Heeft u een overgangsmaat (37,5-40,5-43,5-46,5) kijk dan even naar de lengte van de tenen: zijn de tenen in verhouding vrij lang, kies dan voor de kleinere maat. Zijn de tenen in verhouding juist kort, kies dan voor de grotere maat. Vanzelfsprekend kunt u de zooltjes kosteloos ruilen als u de verkeerde maat heeft gekozen. 

Wanneer je de bestelling ontvangt kun je de maat controleren door de zooltjes op de grond te leggen en er op te gaan staan. Is de ondersteuning precies in de holte van de voet voelbaar? Dan heb je de juiste maat! Wanneer de verhoging te veel naar de bal van uw voet neigt, of juist naar de hiel, dan heeft u een andere maat nodig. 

TIP! Heeft u een hoge wreef in combinatie met een overgangsmaat? Kies dan in eerste instantie voor de kleinere maat. U kunt altijd kosteloos ruilen.

TIP! De Footlogics Comfort is eenvoudig op maat bij te knippen. Knip gerust! Onze 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie blijft gewoon geldig.

Moet ik wennen aan de zooltjes?
Het kan eventjes duren voor je aan Footlogics gewend bent. De ondersteuning in de holte van de voet kan in het begin oncomfortabel voelen en pijnklachten kunnen toenemen. Deze effecten verdwijnen echter binnen een maand. Draag de zooltjes gedurende de eerste dagen een paar uur en bouw dit rustig uit: elke dag 1 uur langer of zolang het comfortabel is.

Hoe kan ik de zooltjes reinigen?
De zooltjes kunnen het beste gereinigd worden met een lauwwarme, vochtige doek: niet laten weken. Laat de vochtige zooltjes drogen aan de lucht. Footlogics inlegzolen kunnen niet in de wasmachine en niet in de droger. 

Kan ik de inlegzolen in verschillende schoenen gebruiken?
Ja, dat kan. Footlogics Comfort, Comfort Plus, Casual, Sports em Sensi worden niet geplakt in de schoenen en kunnen eenvoudig worden overgezet. Heb je een volle lengte zool op maat moeten bijknippen dan kan het zijn dat de zool in andere schoen niet goed past. 

Kan ik de HIghHeelComfort in verschillende hoge hakken gebruiken?
Ja, dat kan maar ga voorzichtig te werk! 
Om schuiven te voorkomen dienen de HighHeelComforts in de schoenen geplakt te worden. Trek de zooltjes voorzichtig los van het voetbed en plak deze met de extra bijgevoegde adhesieven in een ander paar schoenen.

Ik heb maar aan 1 voet pijn! Kan ik ook 1 zooltje kopen?
Gebruik beide zooltjes ook al heeft u maar aan 1 voet last! Dit is om disbalans van de heupen te voorkomen.

Wanneer merk ik resultaat?
Het kan heel goed zijn dat de zooltjes meteen prima zitten en de klachten direct of na enkele dagen al verdwijnen. Zijn de voeten erg doorgezakt voeten of ben je niet gewend aan het gebruik van inlegzooltjes, dan kan het eventjes duren voor je effect voelt. In principe merk je na een maand resultaat.

Ik heb geen klachten, kan ik de zooltjes dan ook gebruiken?
Ja, dat kan natuurlijk. Footlogics lopen gewoon lekker.
 

Service en garantie

Hoe werkt de 30-dagen-niet-tevreden-geld-terug-garantie?
De zooltjes mogen een maandlang uitgeprobeerd worden. Voldoen ze niet aan de verwachtingen dan kun je de aankoop terugsturen. Het volledige aankoopbedrag inclusief de verzendkosten worden zo snel mogelijk teruggestort: binnen 3 werkdagen.

Ik heb geknipt aan de zooltjes. Heb ik nog garantie?
Ja, de garantie is gewoon geldig. Soms is het gewoon nodig om de zooltjes op maat te knippen om goed uit te proberen. Doe dat gerust.

Ik wil mijn zooltjes ruilen. Hoe werkt dat?
Mocht een artikel niet aan de verwachting voldoen, dan kan deze zonder bijkomende kosten geruild of geretourneerd worden. Vul het reourformulier in wat bij uw bestelling zit. Stuur dit mee met het product. Bij ruilbestellingen rekent Footlogics geen nieuwe verzendkosten.

Heeft u zooltjes in de winkel gekocht?
Dan geldt de 30-dagen- garantie natuurlijk ook. Vergeet de bon niet mee te nemen als u zooltjes terugbrengt naar de winkel.

Ik heb mijn zooltjes retour gestuurd. En nu?
Zodra wij uw retour terug ontvangen hebben ontvangt u hiervan per mail een bevestiging. Het volledige aankoopbedrag wordt vervolgens binnen drie werkdagen teruggeboekt  naar uw rekening.

We wensen u veel loopplezier!